18. toukokuuta 2010

Tein SoMeTime 2010 -promovideon

Lähdin viime viikonloppuna haastamaan itseäni ja kokeilemaan saisinko tehtyä SoMeTime 2010 -tapahtumalle edes jonkinlaisen promovideon. Mitään videota tapahtumalla ei ollut ja pitkästä aikaa tuli joku sopiva aihe. Videota ei siis kukaan pyytänyt vaan se oli ihan oma päähänpistoni.

Soul Funk Groove Time

Musiikin tein Propellerhead Recordilla ja tässäkin nopea tekeminen ratkaisi. Kurkkasin olisko mulla ollut jemmassa mitään aiheeseen sopivaa biisiaihiota ja löytyihän sieltä yksi funk-biisi, jonka työstin vähitellen videon kanssa rinnakkain loppuun.

Rautasillan Eero Leppänen oli twiittaillut että lähtee tapahtumaan Woodstock -hengellä, joten musta ton musankin piti pääosin olla akustisilta soittimilta kuullostavaa. Ei se nyt ihan mitään Jimi Hendrixiä ollut, mutta sopi ajatukseen.

iPhone ja maalarinteippi taas apuna

Kuvaukset tein iPhone 3GS:llä, jonka kuvanlaatu jättää toivomisen varaa, mutta soveltuu nopeaan tekemiseen Macbook Pron kanssa äärimmäisen hyvin. Kuvailin Macbookin näytöltä aiheeseen sopivaa tavaraa.

Tulipa havaittua että se iPhonen hopeinen omenalogo paistelee kivasti sieltä heijastavasta näytöstä vastaan. Maalarinteippi puhelimen takakanteen sumensi sen sopivasti eikä onneksi pois otettaessa vienyt omppua mukanaan. Aika kompaktilla setillä siis homma valmistui.

Leikkaa ja liimaa kuntoon

Videon tein iMovie '09:llä lähinnä sen nopean workflow'n vuoksi. Yhteen klippiin jouduin käyttämään työpaikan Adobe After Effectsiä. Kiitokset siitä. Kuka arvaa mikä klippi muuten?

Leikkaustapa on toi mun perinteinen "synkkaa musaan" -tyyli — mitä lieneekään ammattikielellä, täytyis siskolta kysellä. Kommentien perusteella päättelen että toimii se edelleen.

Työajaksi laskin perjantaina 1,5 tuntia + lauantaina 1,5 tuntia + sunnuntaina 3 tuntia eli kuusi tuntia maksimissaan yhteensä. Se on musta ihan hyvin kun meikäläinen ei mikään päätoiminen musiikki- tai videotyöläinen ole ja periaatteessa aika nollamateriaaleista lähdin.

No mikä SoMeTime 2010?

SoMeTime 2010 on yhteisöllisesti netissä valmisteltu tapahtuma lauantaina 22.5.2010. Opasmediakin on siellä mukana sponsorina. Innolla odotan mitä tuleman pitää.

Tässäpä vielä video:

0 comments:

Lähetä kommentti