29. heinäkuuta 2013

Suomalaiset liittyvät Twitteriin nyt ennätysvauhtia



Suomalaisten rynnistys Twitteriin on ollut alkuvuodesta 2013 ennätyksellisen vilkas. Profiileja on tehty parhaimpina kuukausina jopa kolminkertainen määrä verrattuna aiempaan vuoden 2012 tammikuun huippuun.

Oheisessa kuvassa on asetettu aikajanalle palveluun kussakin kuussa perustettujen (aktiivisten) suomalaisten profiilien määrä.

5. toukokuuta 2013

Reaaliaikainen Suomi-Twitter-laskuri, kuinka se toimii?



Rakensin helmikuussa 2013 pitkään suunnittelemani Suomi-Twitter-laskurin, jonka tarkoituksena on etsiä suomen kielellä twiittaavia käyttäjiä. Eniten minua kiinnostaa mihin suuntaan tämän ryhmän koko on menossa ja kuinka nopeasti.

Varsinainen laskuri rakentui noin kolmessa illassa ja muutamiin muutoksiin meni suurin piirtein sama aika lisää. Tässä purettuna hieman tarkemmin periaatteet, joilla laskuri toimii.

24. huhtikuuta 2013

Twitter kertoo kumpi voitti – Tappara vai Ässät



Näyttäisi siltä, että Twitter kertoo lopulta kumpi joukkue on voittanut SM-liigan. Voittaja näyttäisi selviävän analysoimalla joukkueiden tunnisteita #tappara ja #ässät. Tässä blogijutussa kerron lyhyesti kuinka jääkiekko näkyy Suomi-Twitterissä.

6. helmikuuta 2013

Foursquare-tilastot MB-lehdessä


MB-lehden (entisen MikroBitin) toimittajat ottivat minuun yhteyttä ja pyysivät päivittämään aiemmin julkaisemani Foursquare-infografiikan sisältämään koko 2012 vuoden tiedot pelillistämistä koskevaa juttuansa varten. Juttu on nimeltää "Gamification - peleistäminen" ja löytyy lehden 02/2013 sivulta 22. Jätäpä muuten joku kommentti, jos löysit lehden kautta blogiini! :)

Lukuja oli hieman hankala avata rajatussa tilassa ja lehteen päätyivät hyvin yksinkertaiset tilastot. Tässä siis linkki koko vuoden 2012 infografiikkaan.

Tässä postauksessa vielä vähän tarkemmin tiedonkeruun haasteita. Tein pieniä havaintoja jo aiemmin, mutta nyt siis avaan enemmän behind-the-scenes -osastoa.