18. syyskuuta 2009

Saako käyttäjien tietoja surutta tuhota

Tänään käyttäjien tietoja päätettiin systemaattisesti tuhota ainakin kahdessa firmassa.

Google ja Hasbro nollasivat Monopoly City Streets -palvelunsa kaikki tiedot. Teleoperaattori DNA puolestaan ilmoitti tekstiviestillä että matkapuhelimien vastaajapalvelu uudistuu, jolloin vastaajissa olevat tiedot nollataan, eli oma tervehdys poistuu ja tunnusluku palaa oletukseksi.

Yhteistä näille tapahtumille on että molemmissa käyttäjän itse tekemä työ tuhotaan. Eikä sille annettu oikein mitään hyvää syytä.

Pilviteknologioiden aikakaudella tällaista ei saisi tapahtua. Okei, ensimmäisessä tapauksessa on onneksi kyse vain pelistä ja toisessa vain puhelinvastaajasta. Mutta kuka uskaltaa laittaa tietonsa pilveen, jos se voidaan possauttaa näin kepein perustein taivaan tuuliin?

Miksi nillittää asiasta?

Ensimmäinen pointti on siinä, että näillä palveluilla on niin paljon käyttäjiä että kokonaisuudessaan tuo voi tarkoittaa aika suurta työmäärää.

Toinen pointti on siinä että kyse on yleisestä periaatteesta. Jos näin toimitaan tällaisissa palveluissa, milloin käytäntöä laajennetaan johonkin tärkeämpään palveluun. Pilvipalveluiden pitäisi olla luotettavia, jotta niitä uskaltaa käyttää.

Kolmas pointti kertoo yritysten suhtautumisesta käyttäjiinsä. He viestivät: "olemme liian laiskoja säästääksemme tekemäänne työtä emmekä arvosta sitä pätkääkään". Aika kummallinen viesti aikana jolloin käyttäjistä alkaa tulla yrityksen sisällöntuottajia ja asiakkaita ohjataan omatoimisuuteen.

Perustelut auttaisivat

Käyttäjänä minua ärsyttää se, että näin tehdään ja sillä selvä. Ei mitään selitystä miksi, eikä mitään selitystä siitä miten tämä hyödyttää minua. En tiedä parantuuko Monopoly jotenkin kun se resetoidaan tai tuleeko minulle jotain uusia ominaisuuksia kun vastaajajärjestelmää vaihdetaan. Muutama hyvin laadittu perustelu lievittäisi tilannetta.

DNA veti pidemmän korren, koska se ilmoitti asiasta sentään etukäteen.

Tässä vielä lainaus Monopolyn ilmoituksesta

When we launched MONOPOLY City Streets in September, we were thrilled that so many of you wanted to try your hand at global real estate domination. As many of you experienced, the initial rush led to slower servers, which in turn resulted in compromised data. You may have also discovered a few bugs while you’ve been getting to know the game and we’ve been hard at work to fix those problems.

This restart does mean that everyone is starting over with $3 million and a world to discover. You will need register again and create a new login.

We hope that you are successful in purchasing the street that is central to your future real estate empire and that you’ll enjoy buying, building and negotiating just as you can in the new MONOPOLY City board game.

0 comments:

Lähetä kommentti