11. lokakuuta 2009

Kansanedustajat Twitterissä

Mainitsin aiemmin, että keräämme Google Wavessa poliitikkojen Twitter-tilit yhteen paikkaan, josta niitä on kätevä tarkastella. Nyt projekti on siinä vaiheessa, että nykyisen (lokakuu 2009) eduskunnan kaikki kansanedustajat on katsottu läpi, jokaisen kansanedustajan Twitter-tunnukset on yritetty löytää Googlella ja tulokset on julkaistu Google Docs Spreadsheettina: Suomen poliitikot Twitterissä

Tulokset perustuvat sunnuntain 11.10.2009 tilanteeseen. Eikä tietoja ole vielä tarkistettu uudelleen. Tässä vielä muutama mielenkiintoinen poiminta tiedoista.

Kansanedustajat Twitterissä:

  • 28 kansanedustajalla on Twitter-tunnus.
  • Kansanedustajia on yhteensä 200 kpl, joten 14 prosentilla on tunnus Twitterissä
  • Näistä 17 kansanedustajaa on kirjoittanut yli kymmenen tweettiä
  • Kansanedustaja, jolla on eniten tweettejä: Heli Paasio (473 tweettausta)
  • Kansanedustaja, joka seuraa eniten muita: Johanna Sumuvuori (284 seurattavaa)
  • Kansanedustaja, jolla on eniten seuraajia: Jyrki Kasvi (1203 seuraajaa)

Tiedot on kerätty täysin mielenkiinnosta sekä harrastusmielessä avoimista ja muuttuvista lähteistä, joten niiden paikkansapitävyys ei ole taattu. Emme vastaa virheiden aiheuttamasta mielipahasta, vahingoista tai muista listan aiheuttamista negatiivisista asioista, mutta tietoja päivitetään ja korjataan aina kun sille on aikaa. Ja tietysti vain jos mielenkiinto säilyy.

Kätevää olisi saada esimerkiksi automaattisesti päivittyvät statistiikat tweeteistä, seurattavista ja seuraajista.

Listalla on myös muutama Twitteristä löytynyt europarlamentaarikko ja kaikki ministerit, mutta näitä tietoja täydennetään vielä.

0 comments:

Lähetä kommentti