23. marraskuuta 2010

Twitter-kampanja - Lähtölaskenta alkoi jo!

Voisiko uusia Twitter-käyttäjiä löytää paremmin ja auttaa siinä samalla? Jos bloggaat, käytät Twitteriä suomen kielellä tai haluat auttaa uusia käyttäjiä, on tämä juttu sinua varten. Jutussa käsittelen ideaa, joka ilmeisesti jo lähti lentoon, mutta saattaa tarvita juuri sinun apuasi.

Saisiko uudet käyttäjät päivittyväksi listaksi?

Sain viime lauantaina vision käyttöliittymästä, jossa olisi listattuna kaikki äskettäin Twitteriin liittyneet suomen kieltä käyttävät tunnukset bioineen. Tästä listasta olisi ensinnäkin hauska valita mielenkiintoisen kuvauksen laittaneita ihmisiä seurattavaksi, mutta näkisi myös kuinka paljon uusia käyttäjiä Twitteriin liittyy.

Siitä hyötyisi myös uusi Twitter-käyttäjä, koska häntä ei heti suositella FF-maininnoilla. Juuri se aloittaminen tuntuu muutenkin Twitterissä olevan kovin hankalaa eikä uusi käyttäjä näe hyötyä heti. Pahimmillaan työkalun käyttäminen tyssää siihen. Eihän sen nyt niin tarvitse olla.

Ajatuksista tekoihin

Kirjoitin aiheesta tweetin, josta moni tuntui innostuvan, ja jonka @jjanhone jalosti idean osuvaan muotoon:

#esittely ? =kanava jossa uudet voi esittäytyä, saada uusia seuraajia ja apua ongelmiinsa

Keskustelua aiheesta käytiin hashtagilla #twitterkampanja.

Miten tavoitamme uudet Twitter-käyttäjät

@kaaiia twiittasikin oikein hyvän kysymyksen: mistä uudet twiittaajat saavat tietää tästä kampanjasta?

Mieleeni tuli aikoinaan oikeinkin laajalle levinnyt Netiketti, jonka muistaakseni operaattorit muodostivat yhdessä, ja jota jaettiin eri internetjulkaisuissa vapaasti.

Kai me nyt perhana pystytään sama tekemään vaikka blogosfäärissä. Tässä erittäin varhainen raakile-ehdotus jota voisi ehkä alkaa jakamaan muuallekin. Kommentoi mitä pitäisi muuttaa ja miksi.

Ohje: Näin aloitat Twitterin käyttämisen suomen kielellä

Tämä ohje helpottaa Twitterin käytön aloittamisessa. Sen on laatinut useampi suomenkielinen Twitterin käyttäjä.

Lyhyt ohje:

 1. Tee tunnus Twitteriin
 2. Valitse Twitter-nimi, joka on mahdollisimman helppo kirjoittaa ja lyhyt
 3. Jos sinulla on asiaa pääosin suomalaisille, kirjoita suomeksi
 4. Yhteen viestiin (tweettiin) mahtuu 140 merkkiä - kirjoita lyhyesti
 5. Kirjoita ensimmäinen tweettisi:
  • missä olet hyvä
  • mikä sinua kiinnostaa
  • liitä johonkin kohtaan tweettiä hashtagi #esittely
  • voit katsoa mallia muiden tekemistä esittelyistä Twitterissä.

Onneksi olkoon! Nyt olet ilmoittanut itsestäsi suomenkielisille tweettaajille. Voit alkaa jakamaan tietoa ja etsimään itse mielenkiintoisia ihmisiä, joita haluat seurata. Älä pelästy. Joku voi olla valmis auttamaan sinua.

Moni suomenkielinen twitterin käyttäjä seuraa Twitterin haulla tuota #esittely-hashtagia ja poimii sieltä uusia kiinnostavia ihmisiä seurattavaksi. Tee niin myös itse - löydät varmasti hyvää uutta juttuseuraa.

Mikäli sinulla on blogi, auta uusia käyttäjiä ja jaa tämä ohje myös blogissasi. Liitä halutessasi oma Twitter-nimesi listan jatkoksi. Kiitos.

Tervetuloa toivottavat, @toninummela

Olisiko tässä mitään järkeä? Keksitkö paremman tavan levittää sanomaa? Auta miestä mäessä, itseäsi ja tietenkin niitä uusia käyttäjiä!

0 comments:

Lähetä kommentti