12. huhtikuuta 2012

Google+ on taktinen työkaluDagmar julkasi mainion artikkelin Google Plussasta hakukoneoptimoinnin näkökulmasta. Olen kirjoittajan kanssa hyvin vahvasti samaa mieltä. Tuntuu että Google Plussan kanssa saa Suomessa huutaa tuuleen, vaikka se on työkaluna jo nyt valmis ja tarpeeksi kattava suurelle osalle yrityksistä.Hangoutit, piirittäminen, valokuvien ja videon jakamiset ovat ihan kivoja juttuja, mutta kaikkien näiden lisäksi Google+ on erittäin vahva laajennos Googlen hakupalveluun. Laajennoksen tehtävä on liittää ihmisten väliset verkostot Googlen hakualgoritmiin ja arvottaa tuloksia verkostojen perusteella. Kuten Dagmarin jutussa mainitaan, on kyseinen algoritmi jo käytössä myös Suomessa.

Tämä kaikki vaikuttaa tarpeeseen perustuvaan markkinaan. Tarpeeseen perustuvalla markkinalla tarkoitan tilanteita, joissa henkilöllä on tarve löytää tuote tai palvelu sekä yritys, josta kyseisen asian saa hankittua. Tarvepohjaisen verkkomarkkinan ylivoimainen ykkönen Suomessa on Google. Leijonan osaa suomalaisten yritysten tarjoamista tuotteista etsitään Googlen kautta.

Tämän vuoksi Google+ pitäisi olla yksi suomalaisten yritysten tärkeimmistä työkaluista Adwordsin, järkevien yrityshakemistojen ja hakukoneoptimoinnin joukossa.

Facebook tai Pinterest eivät uhkaa Googlea kyseisellä markkinalla. Ne eivät ole edes lähellä. Niillä on oma paikkansa ostoprosessissa strategisina työkaluina. Google+ sen sijaan on taktiikkaa.

1 comments:

Unknown kirjoitti...

Olen siis niin samaa mieltä! Kiitos tästä Toni.

Lähetä kommentti