19. elokuuta 2007

Reason 4 ilmestyy aivan kohta

We are beyond happy to announce that we have reached an important milestone this week as Reason 4 hit Golden Master status. This is tech speak for having finished beta testing and shipped the master copy of the software DVD to the duplication plant.

Elikkäs kultainen master-levy on lähtenyt prässättäväksi Itävaltaan. Joten kulunee parisen viikkoa enintään että uuden Reasonin saa ostaa omakseen.

Miksi?

Se nyt vaan on sillä tavalla että kun kokeilin tuota Reason versiota 4, olen aivan kypsä siihen kuinka hitaasti hommat R3:ssa tehdään. Ja R3 sentään on mielestäni ehkä maailman paras ohjelmisto.

Reason 4 on siis kaikkein eniten tehty nopeuttamaan sitä matkaa ajatuksesta valmiiksi musiikiksi ja sehän se tavoite juuri pitäisikin olla. Seuraavassa kolme ominaisuutta joita eniten kaipailen.

Tonin kolme syytä

Uusi sekvensseri on todella paljon parempi kuin vanha ja jotkut uudet ominaisuudet (mm. ReGroove ja tempomuutokset!) ovatkin vaatineet uudistuksia. Kokeilleena voin kertoa, että tämä on todella tervetullut uudistus. Groupit tulevat nykyään myös automaattisesti, joka siten nopeuttaa hommia.

ReGroove muuttaa biisien kehittämisen nopeuden aivan uudelle tasolle, kun jokaista raitaa ei tarvitse kvantisoida halutessaan jotain yhteistä groovea niihin.

Arpeggiovehje RPG-8 päästää vihdoin eroon Matrix-vimpaimesta helpottamalla kaikki mahdolliset arpeggiot naurettavan helpolle tasolle. Keyboardilta sointu vaan pohjaan ja arpeggio pimputtelee valitun kuvion ilmoille. Meikäläinenkin voisi jos sitten lähteä kosketinsoittajia tuuraamaan.

0 comments:

Lähetä kommentti