16. marraskuuta 2009

Mihin sähköpostiin Google Wave -kutsu kannattaa pyytää

Google jakaa kutsuja Google Waveen nyt urakalla. Ajattelin kirjoittaa omasta kokemuksesta viisastuneena pienen ohjeen siitä, minne kutsu kannattaa pyytää. Voi tuntua pieneltä asialta, mutta jo lähipiirissäni huomasin että tämä ongelma tulee esiin useasti. Jos haluat varata hyvän tunnuksen, tässä vinkki kuinka sen saat tehtyä.

Pyydä kutsu Gmailiin

Itse pyysin lähettämään kutsun työsähköpostiini. Se oli virhe, sillä jouduin käyttämään ylimääräistä luovuutta tunnuksen nimeämisessä. Vai miltä kuulostaa toninummela.work?

Ongelma syntyy siitä, että Google on ilmeisesti varannut kaikki Gmail-tunnuksina olevat nimet jo käyttöön.

Paras tapa on pyytää lähettämään kutsu Gmail-osoitteeseen. Näin saat Google Wave -tunnukseksi saman tunnuksen kuin Gmailissasi: jos Gmail tunnuksesi on etunimi.sukunimi@gmail.com tulee Wave-osoitteestasi etunimi.sukunimi@googlewave.com.

Mikäli kutsua ei lähetetä Gmail-osoitteeseen ja vastaava Gmail-osoite on jo olemassa, tätä Gmailin käytössä olevaa tunnusta ei saa Waveen käyttöön ilman uutta kutsua, vaan Wave kertoo sen olevan jo varattu.

Entä jos minulla ei ole Gmailia?

Mikäli sinulla ei vielä ole Gmail-tunnusta, tee se heti! Mikäli et Gmailissa saa haluamaasi osoitetta varattua, peli on jo menetetty. Tällä tavalla on kuitenkin mahdollista varmistaa jo ennen Wave-kutsun saantia että saat haluamasi osoitteen käyttöön.

0 comments:

Lähetä kommentti