1. maaliskuuta 2012

Mainostajien liitto: Sosiaalisen median mittausseminaari

Sosiaalisen median mittaamisesta tuntuu olevan yhtä monta tulkintaa kuin sosiaalisesta mediasta muutenkin. Tällainen mielikuva minulle jäi pidettyäni esityksen Mainostajien liiton seminaarissa torstaina 1. maaliskuuta 2012 Helsingin Messukeskuksessa / Holiday Innissä. Aiheenani oli IAB Finlandin Sosiaalisen median työryhmän mittaussuosituksen tämän hetkinen tila.

Ohessa esitykseni:
IAB Finland - Sosiaalisen median työryhmä: Tuloksia mittauksen suositusten luomiseksi (Mainostajien liiton seminaari 1.3.2012)
View more presentations from Toni Nummela


Mikä on oikea tulkinta mittaamisesta?

Kaikki seminaarin esitykset koskivat jollain tasolla mittaamista. Tuntuu että me kaikki puhuimme jotakuinkin samoista asioista vaikka painotukset ovatkin erilaisia.

IAB:n some-työryhmässä meidän täytyy muista tunnistaa milloin mittauksesta tulee tulkintaa. Lämpömittarikin mittaa lämpötilaa. Osalle jo nollan asteen lämpötila kertoo kylmästä ilmasta, toisille se on -30 astetta ja tutkija voisi väittää vasta -273,15 celsiusasteen olevan kylmä. Mikä näistä on totuus?

Seminaariyleisöltä saadut palautteet ja muiden esiintyjien herättämät ajatukset ovat arvokasta tietoa, joka saa ymmärtämään erilaisia näkökantoja. Olinkin positiivisesti yllättynyt, että niin puhujat kuin osallistujatkin osasivat tuoda omia näkökantojaan selkeästi esiin. Myös skarpit, aktiiviset ja laadukkaat kysymykset olivat seminaarin hienointa suolaa. Suuri kiitos niistä.
 
On tärkeää ettei kaikkien tulkintojen erilaisuus aiheuta liian voimakasta kompromissia vaan on huolehdittava siitä että suosituksesta saadaan käytännöllinen. Tässä meillä on pähkinää purtavaksi.

Kiitos myös Mainostajien liitolle hyvin järjestetystä tilaisuudesta.

0 comments:

Lähetä kommentti