15. marraskuuta 2006

iPod lentokoneessa: Telakat istuimiin

iBlogi uutisoi, että useat lentoyhtiöt ovat solmineet Applen kanssa sopimuksen, jonka ansiosta lentokoneisiin asennetaan iPod-telakat. Telakoiden avulla matkustajat voivat ladata ja käyttää iPodiaan lentokoneesta saamallaan virralla. Mukana on yhtiöitä joilla lennetään useamman tunnin lentoja.

Katselin viime kesänä 3-tuntisen lentomatkan aikana kaksnelosta useamman jakson verran. Täytyy myöntää että ensikertaa lentomatka ei tuntunut lainkaan pitkästyttävältä.

Suurin ongelma lentomatkalla on todellakin tuo akkukesto, johon tämä sopimus nyt tuo ratkaisun. Oma podini jaksoi näyttää videota muutaman tunnin, mutta olin ladannut sen juuri ennen lentoa Helsinki-Vantaan lentoaseman pistorasiasta.

Lehdistötiedotteessa mainitaan myös että iPodin kuva yhdistyisi näyttöön, joka on sijoitettu edessä olevan istuimen selkänojaan. En pidä iPodin näyttöä mitenkään liian pienenä edes tekstityksen lukemiseen. Matkakatselussa ääni kun korvaa paljon kuvakoon puutetta, mutta tottakai tämä on tervetullut parannus.

Polttavatkohan lentokoneet entistä enemmän bensaa nyt kun "kaikki" latailevat omaa podiaan koneessa. Saapa nähdä milloin tuollaiselle iPod-lennolle sitten vihdoin päätyy, kun lennettyä tulee suunnilleen pari kertaa vuodessa. Ehkä koko vehje on wanha jo silloin.

0 comments:

Lähetä kommentti