14. marraskuuta 2006

Mies on isä

Aamulehti omisti viimeisimmän Sunnuntai-liitteensä pelkästään miehille. Käsittääkseni kaikki jututkin kirjoitettiin ainoastaan miesvoimin. Muutamaa viikkoa aikaisemmin MTV3 lanseerasi uuden tv-kanavapaketin, jossa on miehille suunnattu oma kanava. Jyrki Lehtolalta valmistui käännös miesten käyttäytymiskoodista ja Jone Nikula äijäili muuten vaan siellä täällä mediassa.

Ei liene saattumaa että viime sunnuntai oli isänpäivä. Pintapuolisesti voisi vaikuttaa siltä, että isänpäivän markkinoita pyritään kasvattamaan laajentamalla tartuntapintaa isistä kaikkiin miehiin, poikiin ja vaikkapa poikamiehiin.

Olisikohan tämä pohjimmiltaan jokin markkinoiden vastareaktio feminismille. Siis feminismi on tasa-arvon edistämistä siten, että unohdetaan miehet. Sehän oli tosi trendikästä muutamia vuosia sitten. Historiallisen tieteellisesti katsottuna naisten omaa vastaavaa juhlapäivää haetaan Googlesta suhteessa enemmän.

En edes muista onko vielä erillinen miesten päivä olemassa. Naisten päivä on. Ja taitaapa naisten viikkokin olla. Ehkä jonkinlaiselle korjausliikkeelle on kaupallisesti todella tilausta.

Tasa-arvo kunniaan ja tulevana vuonna - jos kaikki menee hyvin - saan minäkin ekan isänpäivälahjan ja vielä siitä ihan historiallisesta syystä. Sukat olis kivat.

0 comments:

Lähetä kommentti